london for life



Vill åka tillbaka till underbara London! Finns så mycket som jag inte hann se, uppleva eller göra när jag var där, men jag ska dit igen så fort jag kan så, det finns tid :)

Tror inte jag skrivit om resan så mycket så här kommer lite och först ut är fantastiska London som vi besökte sist.


(bild från kameran jag nyss redigerade, Big ben)

Bodde precis vid kända Hyde park i Bayswater, på ett hostel som inte var bästa stället precis, men vi tillbringade inte så mycket tid där så det var väl skitsamma! Hyde park in hette det iallafall och vi bodde med ca 6 stycken andra i samma rum, i 3-våningsängar. Jag fick bo högst upp i en sån, lite läskigt eftersom att jag är höjdrädd och det var kanske 4 meter ner när man var där uppe, hehe. Lite skrämmande ställe men man vande sig.

Utanför vårt hostel fanns det mesta! Tunnelbanan, Underground, affärer, restaurander, äkta engelska barer och massa souvenirbutiker, en godisaffär fanns tillomed och lite längre ner ett köpcenter som vi upptäckte dag 2.

London är helt fantastiskt är det första jag kan säga, lite samma väder som i Sverige men ändå mycket varmare och allting är så nytt och fint så man tänker inte alls på vädret, allt väder är bra väder i London!
Jag som älskar att prata Engelska var också det helt perfekt!

Första dagen i London gick vi mest runt i bajsvatten, oj förlåt, Bayswater och kikade runt, vilket tog hela dagen för vi gick nog in i varje butik, restaurang och shop. mataffärer som under resan blev vår nya hobby tillbringade vi massa timmar i, haha! Dom har mycket mer fachinerade och roliga saker att kolla på i resten av Europa (det tycker säkert andra eroupeer om Sverige också förstås) Tonfisk blev en ny favorit, och jag åt det nästan varje dag! Man kunde också köpa roliga alkoholsorter, såsom en liten burk apelsinjuice med vodka som vi köpte innan vi skulle gå ut en kväll.

Andra dagen köpte vi Oyster-kort, ett kort som man använde att åka i underground och dubbeldäckare (de röda bussarna de har) , sen bar det av in till Oxford street, ett paradis för shoppinggalna! vågade oss in på överfulla Prime Mark, en grym affär där kläderna, skorna och allt är billigt som tusan! Som lager i sågmyra hemma ungefär. Där inne handlade jag en tröja åt Johan, ett par skor, 6 par trosor, t-shirt. typ 200:- för allt, asnice!
Shoppade inte så mycket på resten av Oxford street eftersom jag mest gillade vintage-butikerna i Notting hill!
Fick med mig två jättefina klänningar hem, en halsduk och lite småsaker från  lite olika gömda butiker! :)
Så ett av mina bästa Londontips är - leta på vintagebutikerna i Notting hill eller på andra ställen, dom är underbara!

Tredje dagen gick vi på bio i köpcentret vid vårt boende i Bayswater, såg Wall Street, skönt att man kan engelska annars hade man ju inte fattat nåt alls, det var ju tur att vi inte kom på att vi skulle gå på bio i Paris tex, hehe det hade ju blivit problematiskt ;) Filmen var helt okej men det var mest upplevelsen som lockade, och det var great! Till bion käkade vi Ben & Jerrys, mumma!
På kvällen besökte vi Piccadelly Circus, också ett måste när man är i London enligt mig, för allt finns att göra där nästan! Vi hittade först ett spökhus mitt på en gata, som verkade hur jävla skoj som helst men Frida vågade inte och jag ville ju såklart inte gå in sj så det får väl bli en annan gång i guess! Vi gick i stället in på ett ascoolt Casino och spelade "lite", hade ju inte så mkt pengar så lite pengar var mkt då hehe. Vann iaf typ 100:- hahah, wow!
Vi hittade även in till Londons största spelhus, och med hus menar jag fem eller om det var sex våningar! Med massa olika spel överallt, där inne promenerade vi länge, hehe. ;)

Fjärde dagen gjorde vi egentligen ingenting spec, promenerade runt i Londons fina miljö, gick runt vid Big Ben och London eye, käkade en voffla med mjukglass och chokladsås på, hur god som helst! sen tog vi bussen och kom vilse, haha. Hamnade i ett "tattarområde" som visade sig vara rätt roligt ändå, det fanns en marknad som vi kollade lite på, och sen hittade vi lite roliga butiker, som sagt var ju vintagde-butikerna de bästa så! Sen när vi kom hem till hostelet träffade vi två Norska tjejer som flyttat in i samma rum som oss, pratade lite med dem och så. Riktigt trevliga!

Femte dagen gick vi ner till Notting Hill och tänkte gå på en känd marknad som är där varje onsdag torr jag det var, men vi hamnade i lite fler småbutiker och bara kollade runt lite, sen gick vi in på ett köpcenter och käkade på Happy sushi, då sitter man vid ett bord också kommer det ett band med små tallrikar med maten på som man får ta det man vill ha också betalar man sen efter färgen på tallrikarna, riktigt skoj faktiskt! Fast det var rätt dyrt också men skitsamma! ;) Vi var också på Harrods! där kan man köpa precis, exakt allt och jag älskade den byggnaden. Den var oändlig och vi gick där inne i flera timmar men hann ändp inte se allt som fanns att se! Hittade en godisbutik, nej inte butik, våning! En hel godisvåning, helt otroligt. Jag hittade också en liten plåtburk med kola i som jag mindes så väl att jag fått en likadan av mamma när hon varit i London när jag var liten, jag älskade den burken och hade alla värdesaker i den, men på senare år hade jag tappat bort den. Är det inte helt otroligt att jag kunde hitta just en sån där då? Det kommer nog vara mitt bästa London minne faktiskt!

Sen stannade vi på en liten butik och handlade en varsinn vodka-apelsinjuice burk och lite tonfisk och yoghurt till middag. När vi kom in i rummet igen så pratade vi med de norska tjejerna igen och dom skulle ut så vi tänkte att vi kanske skulle med dom och se lite London-nattliv också. Sagt och gjort vi gick ut med dom och hade riktigt roligt faktiskt! Blev bjuden på minst fyra tequila och Frida frågade DJ:n om han inte kunde spela Hoffmaestro, som är svenska hahaha, han fattade ingenting. Sen när vi skulle hem hade dom tydligen stängt tunnelbanan pga strejk, men som tur är går det ju bussar så vi lyckades ta oss hem :)

Sjätte dagen, dags att åka hem! blandade känslor. Ville verkligen hem eftersom jag varit borta ganska länge men ändå hade vi det så bra så jag ville ju stanna kvar, men det var ändå dags att åka hem så! :)
Packade iordning allt och slängde lite saker som vi inte behövde bära på med, hade ju ryggsäckar att bära påså, man ville ju inte ha allt för mkt packning ;) Sen tod vi tunnelbanan till busstationen och sedan buss till Stansted flygplats. Allting på flygplatsen gick bra och också resan hem :)

Ja, det var en snabb, väldigt snabb genomgång av när vi var i London! Orkar inte skriva mer så. Kanske lite osammanhängande men ääääh! London är underbart iaf och jag vill åka dit igen så fort som bara möjligt! Och jag skulle lätt kunna bo i London, eller England på någon fin liten gård med massa djur! ;)

Jaja, nu ska jag kila ! Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0